Wanneer in uw huis langdurig condens op ramen blijft staan, is dit een indicatie van een vochtprobleem. Condensatievocht wordt vaak veroorzaakt door onvoldoende ventilatie en te hoge luchtvochtigheid in huis. Waterdamp uit ofwel een vochtprobleem zoals grondwater in de kelder ofwel allerlei huishoudelijke activiteiten slaat neer op ramen, deuren en muren.

condens op ramenDe vochtige plekken veroorzaakt door neerslaande condens zijn een ideale voedingsbodem voor schimmel. Als u niets aan de oorzaak van condensatie doet, zal het probleem aanhouden. Het zal steeds meer vochtschade veroorzaken en de schimmel kan zich verder in huis verspreiden. Dit is een zeer onfortuinlijke situatie waar u meteen maatregelen tegen wilt nemen die zowel uw spaarboekje als de gezondheid van uw gezin ten goede komen. Raadpleeg onze vakkundige vochtbestrijders voor vrijblijvend advies en tips inzake de risico’s van vochtproblemen.

Condens op ramen: meer ventilatie

Condens in huis is in de meeste gevallen te voorkomen of op te lossen via fatsoenlijke ventilatie. Wanneer natuurlijke ventilatie in natte ruimtes het laat afweten, is het tijd om een mechanisch ventilatiesysteem te overwegen. Dit zorgt voor de automatische afvoer van vochtige lucht. Verschillende systemen beschikken zelfs over vochtsensoren, die zorgen voor extra afvoer van vochtige lucht wanneer de luchtvochtigheid in de ruimte te hoog is. Er bestaan meerdere types ventilatie met elk hun voordelen en beperkingen. Laat u uitvoerig informeren over welk systeem u van uw vochtprobleem af helpt en rendabel voor u is qua energieverbruik.

Zo kunt u kiezen uit een ventilatiesysteem type C dat de vervuilde lucht in vochtige ruimtes automatisch afvoert, of een ventilatiesysteem D. D ventilatie of balansventilatie verzorgt zowel de afvoer als aanvoer van lucht automatisch. Beide systemen beschikken over verschillende voordelen, al is de één complexer en duurder dan de ander. Belangrijker dan het prijskaartje, of de ruimte die het systeem al dan niet in beslag neemt, is dat de ventilatie perfect past bij uw leefomgeving en dus voor optimale ventilatie in huis kan zorgen. U raakt verlost van condensatieproblemen en uw huis is meteen een gezondere plaats om in te leven.