Heeft u last van schimmel in huis? Dit probleem komt frequent voor en is simpel te bestrijden, mits u het probleem grondig onder handen neemt. Weelderige schimmelgroei in uw woning betekent dat u een vochtprobleem in huis heeft, dat u eerst zal willen bestrijden om de voedingsbodem van de schimmel weg te nemen. Behalve de ellende die vocht in huis met zich meebrengt, kan de aanwezigheid van schimmel leiden tot gezondheidsklachten als allergie├źn, infecties, astma of aandoeningen aan de luchtwegen. Omdat niemand daarop zit te wachten, leest u hier hoe schimmel in huis ontstaat en wat u kunt doen om er definitief vanaf te komen.

Waar komt schimmel in huis vandaan?

schimmel in huisSchimmel in de badkamer of kelder is normaliter te wijten aan slechte ventilatie. Doordat de vochtige, vervuilde lucht niet naar buiten kan ontsnappen, slaat condens neer in het vertrek. Deze permanent te vochtige omgeving is uitermate geschikt voor schimmelgroei.

Naast gebrekkige ventilatie kunnen vochtproblemen als opstijgend vocht, doorslaand vocht of lekkage de veroorzaker van het overtollige vocht in huis zijn.

Schimmelbestrijding door een vakman

Hoe ernstiger het probleem is, hoe meer risico op blootstelling aan schimmelsporen men loopt tijdens de reiniging. Bij hardnekkige schimmel in huis, verspreid over een grote oppervlakte, kunt u overwegen om specialist in schimmel- en vochtbestrijding in te schakelen. Wanneer u om professioneel advies vraagt over het achterliggende vochtprobleem, kunt u meteen informeren over schimmelreiniging.

Schimmel in huis zelf verwijderen

Bent u er vroeg bij en groeit de schimmel slechts op een klein oppervlak? In dat geval kunt u kosten besparen indien u het probleem zelf kunt verhelpen. Lees voor u begint grondig de handleiding wanneer u speciale schimmelbestrijdende producten gebruikt en draag beschermende kleding tegen vrijkomende schimmelsporen. Wie niet direct in de buidel wil tasten voor professionele schimmelbestrijdende producten kan de schoonmaak eerst proberen met verdund water of chloor. Zorg voor goede verluchting tijdens dit karwei.