Hevige neerslag en wind beschadigen uw gevel en diens voegwerk in de loop van decennia, waardoor de vochtwerende capaciteit van uw huis afneemt. Eens vocht vanwege deze slijtage door de buitenmuren wordt geabsorbeerd en naar de binnenmuur doorslaat, spreken we van doorslaand vocht. Regenwater dringt zo door tot de binnenmuren en op die manier zit u met vocht in huis opgezadeld.

Tekens van doorslaand vocht in huis

Helaas kan het even duren voordat de schade van doorgeslagen vocht in beschadigde muren goed zichtbaar is. Tegen die tijd kunnen al vele liters vocht zich in de muren verschanst hebben. Doorslaand vocht herken je binnenhuis aan loslatend behang of vochtplekken. Dit lijkt veel op de symptomen van opstijgend vocht. Vandaar dat de buitenmuur, waarlangs het doorslaand vocht binnenkomt, een betere indicatie zal geven van de oorzaak. Natuurlijk kunt u, voordat u aan de vochtbestrijding begint, best een ervaren vochtbestrijder raadplegen, die u meer duidelijkheid kan geven over de eigenlijke oorzaak van uw vochtprobleem.

Professionele vochtbestrijding nodig bij doorslaand vocht

doorslaand vocht dryhouseDoorslaand vocht effici├źnt bestrijden. Als u een zeer ervaren klusser bent, kunt u in theorie zelf uw beschadigde gevel eens flink onder handen nemen. Veel mensen verkiezen echter de deskundigheid van een ervaren vakman wanneer het aankomt op uitgebreide gevelrenovatie, het hydrofoberen en naar wens keurig afwerken van de gevel. Wanneer een professioneel vochtbestrijder dit werk uitvoert, weet u niet alleen zeker dat uw gevel in goede handen is. U mag er ook van uitgaan dat de herstelde en vervolgens tegen vocht ge├»mpregneerde gevel weer jarenlang meegaat. Bovendien is uw gevel vervolgens mooi egaal en steekt in een waterafstotend kleedje dat fris een aantrekkelijk oogt.

Vochtdiagnose doorslaand vocht

Een gevel renoveren is een aardige klus. Het laatste waar u dan op zit te wachten zijn onnodige kosten maken, als blijkt dat u het vochtprobleem fout heeft beoordeeld en niet de beste behandeling heeft gekozen. Om dit te voorkomen kunt u rekenen op de gratis professionele vochtdiagnose van Dryhouse. Na ons advies weet u van (laten) aanpakken en is uw vochtprobleem spoedig definitief verleden tijd.