Grondwater wordt door muren geabsorbeerd en trekt op in huis wanneer de vochtwering in uw woning niet goed functioneert. Dit is opstijgend vocht, ook wel optrekkend vocht of capillair vocht genoemd. Opstijgend vocht is een hardnekkig vochtprobleem dat vraagt om een gedegen bestrijding met de juiste kennis van zaken om effectief te zijn.

Hoe komt opstijgend vocht in huis terecht?

opstijgend vochtWanneer het in uw huis ontbreekt aan een goed functionerende een waterkeringslaag of deze versleten is, absorberen de muren ongehinderd honderden liters grondvocht. Wanneer dit vochtabsorptievermogen, ook wel de capillaire werking van de muur genoemd, ongehinderd zijn gang kan gaan, zal het vocht verder in de muren optrekken. Met alle gevolgen vandien.

Opstijgend vocht veroorzaakt vele ongemakken. De volgende indicatoren kunnen wijzen op vocht in de muren: vochtplekken op de aangetaste muren, loslatend behang, pleister of verf, schade aan het metselwerk, schimmelgroei en/of zoutafzetting op de muren.

Dit vochtprobleem begint daar waar de muren contact hebben met het grondwater, dus in kelders en onderaan muren op grondwaterniveau.

Muren injecteren tegen opstijgend vocht

U kunt opstijgend vocht behandelen door via onderkapping een nieuwe fysieke waterkering te plaatsen door middel van vochtschermen. Dit is echter een zeer ingrijpende en dure vochtbestrijdingsmethode.

Daarom is het injecteren van de aangetaste muren een manier die meer gehanteerd wordt. In dit geval wordt de muur horizontaal geïnjecteerd met vochtwerende injectiegel. De gel zal een chemische waterkering in de muur vormen, waardoor water niet verder kan opstijgen in de muur. Dryhouse heeft jarenlange ervaring met deze bestrijdingsmethode en biedt u daarom 30 jaar garantie op deze behandeling.

Vochtdiagnose

Opstijgend vocht behandelen vraagt aldus kennis van zaken. Wenst u zekerheid dat de vochtbestrijdingsmethode die u kiest het beste bij uw specifieke vochtprobleem past? Dan is het advies van vakmensen raadzaam. Wanneer u Dryhouse contacteert voor een gratis vochtdiagnose, kunnen wij snel en exact de oorzaak aanwijzen en een gepaste behandeling voorstellen.