Optrekkend vocht is een zeer vervelend vochtprobleem dat vaak voorkomt bij oudere huizen en woningen met constructiefouten. Opstijgend vocht is een probleem wanneer een waterkering in uw huis ontbreekt. Muren en funderingen die niet voorzien zijn van een waterkering kunnen honderden liters vocht per kubieke meter metselwerk absorberen met structurele schade tot gevolg. Het geabsorbeerde vocht dingt van de kern van de verzadigde muren door in de bezetting en muurbekleding. Om dit op te lossen bieden wij de meest efficiënte behandeling tegen opstijgend vocht.

Bestrijdingsmethode

De muur injecteren als behandeling van opstijgend vocht is zo’n goede bestrijdingsmethode dat we u 30 jaar garantie op deze behandeling geven. We gebruiken alleen de beste vochtwerende injectiegel om een vochtbarrière in de muur te creëren en zo opstijgend vocht onmogelijk te maken. De injectiemethode is goedkoper en een stuk eenvoudiger dan onderkappen, waarbij de woning wordt opgetild en vochtschermen als vochtbarrière worden geplaatst. Logisch dus dat de meeste klanten ervoor kiezen de muren te injecteren tegen opstijgend vocht. Heeft u ruime ervaring met klussen, dan kunt u dit karwei uitvoeren met onze doe-het-zelf kit, maar als u onze specialisten de klus laat klaren, mag u van ons het garantiecertificaat verwachten.

Hoe de muur injecteren?

muur injecterenEerst en vooral moeten we het steen- en voegwerk waarlangs het vocht opstijgt blootleggen door afwerking en bezetting te verwijderen. Wanneer dit afkappen klaar is, boren we gaten voor de injectiegel in de muur. De plaatsing van de boorgaten moet secuur gebeuren, zodat de injectiegel zich gelijkmatig in de muur kan verspreiden en overlappende dampkringen creëert ter hoogte van het maaiveld.

Eens de gaten geboord zijn en ontdaan van vuil injecteren we de gel via een speciale kit, waarna we de gaten afdichten. Om meteen ook de hygroscopische zouten in de muur aan te pakken, plaatsen we een zoutwerend noppenmembraan tegen de geïnjecteerde muur. Dit voorkomt dat de zouten nog vocht uit de lucht kunnen opnemen en zo de muur toch vochtig houden. Over het membraan kan vervolgens de bezetting van de muur geplaatst worden. Wanneer de muur weken later compleet gedroogd is, kan de afwerking opnieuw aangebracht worden.