Na een vochtdiagnose blijkt dat u last heeft van opstijgend vocht. U wilt dit liever zelf behandelen? Met ons doe-het-zelf pakket van hoogwaardige producten tegen opstijgend vocht is dit perfect mogelijk. Wel is het essentieel dat u, wanneer u de muren gaat injecteren, dit op precies de juiste manier doet zoals aangegeven in de handleiding. We stellen deze handleiding voor u ter beschikking en kunnen u zowel vooraf als nadien komen adviseren over het karwei. Zo kunt u met een gerust gemoed het opstijgend vocht zelf behandelen.

Hoe opstijgend vocht zelf behandelen?

noppenmembraan, opstijgend vocht zelf behandelen

Eerst dient u de aangetaste muren af te kappen: de afwerking en bezetting verwijderen tot 1 meter boven de vloer, afhankelijk van hoe hoog het vocht reeds opgetrokken is. Zo legt u het steen- en voegwerk bloot. Vervolgens boort u ter hoogte van het maaiveld (dicht bij de vloer) in horizontale lijn om de 9 cm onderaan de muren gaten van 12 tot 14 mm in diameter. Maak de boorgaten schoon met een stofzuiger, zodat er geen gruis of stof achterblijft. Nu komt het erop aan de injectiegel met de bijgeleverde kit in de boorgaten te injecteren.

Na het injecteren dicht u de boorgaten met cement. Vervolgens bevestigt u met mortellijm een zoutwerend membraan dat hygroscopische zouten tegenwerkt. Deze zouten trekken namelijk vocht uit de lucht aan. Ze zijn via het opstijgend vocht tot uitbloei zijn gekomen en dienen verwijderd te worden, zodat de muren goed kunnen drogen.Vervolgens kunt u de bezetting op nieuw aanbrengen. Na een goede maand mogen de (gerecupereerde) plinten weer tegen de muren. Eens de muren zeker drie maanden goed hebben kunnen drogen, mag er nieuwe afwerking (in de vorm van behang, pleister of verf) tegen de muren aan. Om het droogproces van de muur te bespoedigen, helpt het als de ruimte over goede ventilatie beschikt. Wij leveren tevens hoog kwalitatieve ventilatiesystemen die u helpen aan een gunstig binnenhuisklimaat.