Vocht van buitenaf

De poriën of capillairen van steen- en metselwerk in de muren van uw huis zijn poreus. Als u de muren nooit waterwerend heeft laten maken, dan absorberen deze poreuze bouwmaterialen vocht uit grondwater of neerslag. Vocht uit grondwater trekt door de muren op wanneer de vochtbarrière van uw woning beschadigd is. Vocht uit neerslag slaat door de buitenmuren heen naar de binnenmuren als uw gevel in gebrekkige staat verkeert. Muren kunnen in korte tijd honderden liters vocht absorberen. Eens ze verzadigd zijn, verschijnen de tekenen van een vochtprobleem binnenhuis. Vocht in muren is een probleem waar u tijdig bij wilt zijn om een vlotte stijging van onkosten te vermijden.

vocht in muren, schimmelOngemoeid gelaten, trekt vocht in muren uit grondvocht op tot het punt waar het verdampt. Bij opstijgend vocht kunt u goed zien waar in het vocht in muren zich bevindt, omdat het zich aftekent met beschadigd behang, verf of pleister, schimmel vochtplekken en de afzetting van muurzouten.

Doorslaand vocht herkent u wanneer uw buitenmuren erg lang nat blijven staan na neerslag. Meestal zal de barsten, kieren, scheuren of gaten vertonen of het metselwerk afbrokkelen.

Vocht binnenhuis geproduceerd

De graad van vochtigheid in huis verschilt per kamer in huis. Normaal zullen in badkamer en keuken de muren vochtiger zijn, omdat hier meer waterdamp geproduceerd wordt door douchen en koken respectievelijk. Ook muren in onverwarmde of onvoldoende geventileerde kamers, zoals een ongebruikte logeerkamer en de kelder, zullen vochtiger zijn.

Wanneer een vochtig vertrek onvoldoende geventileerd wordt, is een halfuurtje waterdampproductie – door wassen, koken, douchen, etc. – voldoende om de relatieve luchtvochtigheid aan het plafond tot het maximum van 100% te doen stijgen. Dit kan condensatie tot gevolg hebben en vormt een voedingsbodem voor schimmel.

Behandeling vocht in muren

Voor de meest effectieve bestrijding van uw vochtproblemen helpt het exponentieel wanneer een professionele vochtbestrijder een vochtdiagnose voor u opstelt. Wij adviseren u aan de hand van onze analyse over de meest wenselijke aanpak van uw vochtprobleem, zodat uw huis zo snel mogelijk permanent vochtvrij gemaakt wordt.